Byl přidán nový recept

15.07.2012 16:11

S blížícími se přítelovými narozeninami jsem začala přemýšlet, jak to uděláme s večeří. Nabídla jsem mu, že můžeme zajít na sushi nebo hamburgery, protože oboje máme moc rádi a třeba na sushi jsme už nebyli poměrně dlouho. Nicméně přítel nezklamal a řekl, že by byl nejradši, kdybych mu něco uvařila :-) Sice si přál vepřovou panenku, ale ta mi přišla tak trochu obyčejná a pořád jsem přemýšlela, co udělat, aby to bylo alespoň trochu výjimečné. A tak z toho vzniklo jehněčí na portském víně. Hodně tomu pomohla náhoda - byli jsme nakoupit v Makru a mě tam zrovna padlo do oka, takže volba byla jasná. Stačilo se už pak jen podívat do skříně, jaké tam máme víno a nemohla jsem volit jinak než portské, které už je samo o sobě unikátní.

Maso je vhodné na pomalé pečení, to znamená na nižší stupně a delší dobu. Pekla jsem ho tři hodiny a bylo naprosto dokonalé, nebyl k tomu potřeba ani nůž. K jehnečímu jsem udělala smetanovou bramborovou kaši (brambory, smetana a trochu másla) a listový špenát. Tahle kombinace neměla chybu.

Samozřejmě to nebyl jediný chod, dělala jsem i domácí celozrnné ravioly a dort na způsob brownies, k tomu recepty dodám později.

Takže se nebojte jehněčího a vyzkoušejte tento recept, opravdu stojí za to!

Diskusní téma: Byl přidán nový recept

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek


Tvorba webu zdarma s Webnode Webnode